Методичні засади виявлення, дослідження та обліку пам’яток житлової архітектури - Сердюк, О.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті розглянуті проблеми збереження інтер’єрів
пам’яток, теоретичні засади, міжнародний та вітчизняний досвід, унормування питань їх виявлення і обліку. В статье рассматриваются проблемы сохранения интерьеров памятников, их теоретические принципы, международный и отечественный опыт, проблем их выявления и учета. In the article considered the problems of preserving monuments interiors, theoretical foundations,
international and domestic experience, normalization of their detection and accounting.