Глиняний горщик у культурі харчування українців (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.)
Вперше в українській керамології й етнології узагальнено та проаналізовано розрізнені відомості щодо найбільш універсальної та найбільш архаїчної глиняної посудини – горщика. Доведено, що цей вид посуду був головним у культурі харчування українців кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. В науковий обіг...
Saved in:
| Date: | 2011 |
|---|---|
| Main Author: | |
| Format: | Article |
| Language: | Ukrainian |
| Published: |
Центр пам’яткознавства НАН України і Українського товариства охорони пам’яток історії та культури
2011
|
| Series: | Праці Центру пам’яткознавства |
| Subjects: | |
| Online Access: | https://nasplib.isofts.kiev.ua/handle/123456789/80211 |
| Tags: |
Add Tag
No Tags, Be the first to tag this record!
|
| Journal Title: | Digital Library of Periodicals of National Academy of Sciences of Ukraine |
| Cite this: | Глиняний горщик у культурі харчування українців (кінець ХІХ – перша половина ХХ ст.) / О.В. Щербань // Праці Центру пам’яткознавства: Зб. наук. пр. — 2011. — Вип. 19. — С. 219-231. — Бібліогр.: 77 назв. — укр. |