Діяльність Київського художньо-промислового і наукового музею та Історичної секції ВУАН зі створення Музею Києва - Федорова, Л.Д. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті розглядається діяльність українських учених і діячів культури зі створення музею,
присвяченого історії стародавньої столиці України – міста Києва; аналізується специфіка цього
музею, підкреслюється спадковість наукових ідей і розробок від 1910-х до кінця 1920-х років. В статье рассматривается деятельность украинских ученых и деятелей культуры по
созданию музея, посвященного истории древней столицы Украины – города Киева, анализируется его специфика, подчеркивается преемственность научных идей и разработок с 1910-х до конца 1920-х гг. The article concerns efforts of Ukrainian scientists and culture workers to create a museum,
dedicated to the history of ancient capital of Ukraine, the city of Kyiv, its specifi city is examined,
the continuity of scientifi c ideas and developments within 1910s – late1920s are traced.