Об одном способе тестирования способностей интеллекта к стихосложению и некоторых результатах его экспериментальной проверки - Сальников, И.С.; Дьяченко, А.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
В статье описывается один из способов тестирования способности интеллекта человека к стихосложению
и приведены результаты его экспериментальной проверки на примере выявления общесловарного запаса и
ощущения ритмики стихотворного текста у студентов, не специализирующихся в области поэтического
творчества. У статті описується один зі способів тестування здатності інтелекту людини до віршування і приведені
результати його експериментальної перевірки на прикладі виявлення загальнословникового запасу і
відчуття ритміки віршованого тексту у студентів, що не спеціалізуються у галузі поетичної творчості. In article is described one of the ways of the testing the abilities of the intellect of the person to versification and
broughted results its experimental checking for example of the discovery general vocabulary spare and sensations
of the rhythm of the poetical text beside student, not specialized in the field of poetical creative activity.