Материаловедческие исследования органа регулирования из гафния реактора РБТ-6 - Варлашова, Е.Е.; Фридман, С.Р.; Захаров, А.В.; Рисованый, В.Д.; Пименов, В.В. (Вопросы атомной науки и техники, 2006)
Представлены результаты послереакторных материаловедческих исследований полномасштабного органа регулирования из гафния, отработавшего 9 лет в реакторе РБТ-6. На основании результатов исследований дано обоснование радиационной и коррозионной стойкости пластин из гафния при использовании его в качестве органов регулирования атомных реакторов. Представлено результати післяреакторних матеріалознавських досліджень повномасштабного органа регулювання з гафнію, що
відробив 9 років у реакторі РБТ-6. На підставі результатів досліджень дане обґрунтування радіаційної й корозійної стійкості пластин з
гафнію при використанні його як органи регулювання атомних реакторів. The paper presents results of post-reactor material science investigationsof the full?scale hafnium control rod worked off within 9 years in
the RBT-6reactor. According to the investigations results substantiation of radiationand corrosion resistance of hafnium plates at use of hafnium
as control rodsof nuclear reactors has been performed.