Новые перспективные поглощающие материалы для ядерных реакторов на тепловых нейтронах - Рисованый, В.Д.; Захаров, А.В.; Муралева, Е.М. (Вопросы атомной науки и техники, 2005)
Предложены в качестве новых перспективных поглощающих материалов таблетки титаната и гафната диспрозия, а также порошковые композиции на основе гафната диспрозия и карбида бора. Исследованы исходные свойства этих материалов, приведены результаты реакторных испытаний и послереакторных исследований ампул с таблетками титаната и гафната диспрозия. Запропоновані як нові перспективні поглинаючі матеріали таблетки титанату та гафнату діспрозія, а також порошкові композиції на основі гафната діспрозія та карбіда бору. Досліджені вихідні властивості матеріалів, наведені результати реакторних випробувань та після реакторних досліджень ампул з таблетками титанату та гафнату діспрозію. Tablets of dysprosium titanate, tablets of dysprosium hafnium and powder compositions on basis of dysprosium hafnium and boron carbide are offered as new advanced absorbing materials. The initials properties of these materials are investigated and some results of reactor tests and post irradiation examinations of ampoules with dysprosium titanate and dysprosium hafnium tablets are given.