Организация словаря на основе применения метода построения дополнительного графа-пирамиды - Агарков, А.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Предлагается метод организации словаря на основе использования графа-пирамиды, который позволяет без увеличения размера словаря учитывать случаи пропуска, замены и наличия лишних букв в распознаваемых словах. Для хранения совпадающих фрагментов слов используется только одна вершина пирамиды-словаря, что позволяет определять общие фрагменты слов без проведения дополнительного поиска. Пропонується метод організації словника на основі використання графa-піраміди, що дозволяє без збільшення розміру словника враховувати випадки пропуску, заміни і наявності зайвих букв у словах, що розпізнаються. Для збереження збіжних фрагментів слів використовується тільки одна вершина піраміди-словника, що дозволяє визначати загальні фрагменти слів без проведення додаткового пошуку. It is proposed the dictionary construction method on the basis of the graph-pyramid using which allows to consider without increase in the size of the dictionary cases omission, replacement and presence of superfluous letters in recognized words. For storage of conterminous fragments of words only one pyramid-dictionary vertex is used which allows to define the common word fragments without carrying out of additional search.