“Культурні цінності”: поняття і термін у контексті повернення та реституції предметів культури - Кот, С.І. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті як важлива теоретична проблема пам’яткознавства
і питань повернення й реституції культурних цінностей розглядається зміст поняття і терміну «культурні цінності». Автор аналізує широке коло джерел, у т.ч. здійснює порівняльний аналіз контексту поняття і терміну «культурні цінності»
в міжнародно-правових актах та українському законодавстві. В статье, как важная теоретическая проблема памятниковедения и вопросов возвращения и реституции культурных ценностей, рассматривается содержание понятия и термина «культурные ценности». Автор анализирует широкий круг источников, в т.ч. осуществляет сравнительный анализ контекста понятия и термина «культурные ценности» в
международно-правовых актах и украинском законодательстве. In this article reviewed is the concept of term «Cultural property» as the vital theoretical
challenge of restitution and return of cultural values. The author analyzed wide range of channels
and carried out the comparative analysis of the idea and concept of term «Cultural property» in
frames of International Law and Ukrainian legislation.