Охорона архівної спадщини на Луганщині та Донеччині в 20-х – на початку 30-х років ХХ ст. - Принь, М.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті розглянуті основні заходи державних органів влади, наукових і культосвітніх установ, окремих науковців і викладачів з виявлення цінних архівних пам’яток на теренах Донецької губернії та округів, що виникли на її території. В статье рассмотрены основные мероприятия государственных органов власти, научных и культурно-образовательных учреждений, отдельных ученых и преподавателей по выявлению ценных архивных памятников на территории Донецкой губернии и округах, которые возникли на ее территории. The article reviews the major activities of public authorities, scientifi c and cultural-educational institutions, individual scientists and teachers to identify valuable archival sights on the territory of Donets’k province and districts were created on this territory.