Підземні комплекси монастирів козацької доби Північно-Західної Слобожанщини - Кравченко, О.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
Стаття присвячена аналізу рівня вивченості проблем, пов’язаних із виявленням, дослідженням і введенням до наукового обігу даних про монастирі Північно-Західної Слобожанщини XVII ст. Аналізуються результати понад двохсотрічного вивчення даної проблеми, виділяються 3 етапи досліджень і проблематика, притаманна кожному з них. Статья посвящена анализу степени изученности проблем, связанных с выявлением, исследованием и введением в научный оборот данных о монастырях северо-запада Слобожанщины XVII в. Анализируются результаты более 200-летнего изучения данной проблемы, выделяется три этапа исследований и проблематика, присущая каждому из них. The article is devoted to the analyses of the problems of exposure, research and introduction
to the scientifi c turn of the data about the North-Western Sloboda Ukraine monasteries of the
XVII century. The author analyses results of the over 200-year studies of the problems. Three main
stages of the studies and their main issues are determined.