Внесок місцевих музеїв Північного Лівобережжя в розвиток історичного краєзнавства (20–30-ті роки ХХ ст.) - Дмитренко, Н.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2011)
У статті на значному масиві архівних джерел розглянуто головні напрями науково-дослідної роботи місцевих музеїв Північного Лівобережжя впродовж 1920-х років, окреслено наукові здобутки музейних працівників. В статье на значительном массиве архивных источников рассмотрены основные направления научно-исследовательской работы провинциальных музеев Северного Левобережья в 1920-х гг., показаны достижения музейных сотрудников в области исторического
краеведения. In this research a considerable array of archival sources, the basic directions of scientifi cresearch
work of the provincial museums of Northern Left-Bank Ukraine in the 1920s. The
achieves of the museum staff in the fi eld of historical study of local lore are shown.