Моделирование интеллектуального управления кристаллизацией металлических расплавов - Кривонос, Ю.Г.; Писаренко, В.Г.; Варава, И.А. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
Предложены новые принципы управления кристаллизацией металлических расплавов для повышения его
конкурентной способности на мировом рынке с применением варианта метода Монте-Карло, адаптированного
к задаче эволюции во времени исходного перегретого жидкого расплава с интенсивными конвекционными
потоками. Описан ряд вычислительных экспериментов авторов. Запропоновано нові принципи управління кристалізацією металевих розплавів для підвищення його
конкурентноспроможності на світовому ринку з використанням варіанта методу Монте-Карло, адаптованого
до задачі еволюції в часі вихідного перегрітого рідкого розплаву з інтенсивними конвекційними потоками.
Описано ряд обчислювальних експериментів авторів. New management principles crystallization of metal melts to increase its competitiveness in the global market with
the use of variants of Monte Carlo method, adapted to the evolution in time the source of superheated liquid melt with
intense convection currents are proposed. A series of computational experiments conducted authors are described.