Видовой состав и количественное развитие донных коловраток р. Уж (бассейн Тисы) в пределах Украины - Ковальчук, А.А. (Гидробиологический журнал, 2011)
Изучен видовой состав донных коловраток р. Уж (бассейн Тисы) и их количественное развитие в сезонном аспекте. Оценивается влияние участка реки и сезона характер изменений численности и биомассы коловраток. Протягом 2002—2003 років вивчали донних вільноживучих коловерток (Rotifera) р. Уж (басейн Тиси, Закарпаття). З урахуванням попередніх досліджень в цій річці встановлено 54 види і варієтети коловерток. Вивчено сезонну динаміку чисельності та біомаси на різних станціях верхньої, середньої та нижньої ділянок. Середні значення чисельності та біомаси не мають достовірних відмінностей по сезонах та ділянках р. Уж, але їхня сезонна динаміка на більшості станцій має характерні особливості, що проявляються в наявності вираженого осіннього максимуму кількісного розвитку з подальшим різким зниженням до зими. In 2002—2003 the free-living bottom rotifers of the Uzh River (the Tisa basin, Transcarpathia) were investigated. Taking into consideration the previously obtained data species and varieties number amounts to 54. Seasonal dynamic of numbers and biomass at different sampling sites in the upper, middle and on the lower sections of the Uzh River was studied. The average data of numbers and biomass do not differ seasonably and spatially, but character of seasonal dynamic at separate sampling sites has some peculiarities: presence of the early autumn maximum and further sharp drop.