Определение скорости поступления ⁹⁰Sr и ¹³⁷Cs в организм пресноводных рыб - Беляев, В.В.; Волкова, Е.Н.; Скиба, В.В. (Гидробиологический журнал, 2011)
Определены уровни содержания радионуклидов у рыб рыбохозяйственных прудов лесостепной зоны, расположенных в Таращанском районе Киевской области. Рассчитана скорость поступления ⁹⁰Sr и ¹³⁷Cs в организм 7 видов пресноводных рыб. Визначено рівні вмісту радіонуклідів у риб рибогосподарських ставів лісостепової зони, що розташовані у Таращанському районі Київської області. Розрахована швидкість надходження ⁹⁰Sr та ¹³⁷Cs до організму 7 видів прісноводних риб. The levels of contents of radionuclides in fish of fish ponds in forest-steppe which disposed in Taracha region of Kiev area was determined. The rate of arrival ⁹⁰Sr and ¹³⁷Cs into organism of 7 species freshwater fish was calculated.