Історичний центр Львова у Списку всесвітньої спадщини: здобутки та проблеми - Бадяк, В.П. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Пропонується аналіз діяльності державних органів, громадськості щодо охорони історичного центру Львова, який внесено в 1998 р. до Списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО; визначаються здобутки й особливо акцентується увага на проблемах і прорахунках,
пов’язаних як з об’єктивними, так і з суб’єктивними чинниками. Предлагается анализ деятельности государственных органов, общественности относительно охраны исторического центра Львова, внесенного в 1998 г. в Список всемирного наследия ЮНЕСКО; определяются достижения и особенно акцентируется внимание на
проблемах и просчетах, связанных как с объективными, так и с субъективными факторами. The analyzes of activity of local state authorities and community touching the defense of
the historical centre of Lviv, which was included in to the UNESCO list of universe heritage is
proposed in; the achievements are marked, special attention is paid to the problems and mistakes
caused by objective and subjective causes.