Будинок Крістерів на Пріорці: до проблеми охорони об’єктів культурної спадщини - Абрамова, І.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті на основі бібліографічних і архівних джерел простежена історія виникнення та функціонування будинку відомих
садівників Крістерів, що знаходився в історичній місцевості Пріорка на півночі Києва. Розглянуто архітектурно-художні якості
будинку Крістера як об’єкту культурної спадщини та його значення для історії Києва. В статье на основе библиографических и архивных исследований прослежена история возникновения и функционирования дома известных садоводов Кристеров, находящегося в исторической местности Приорка в северной части Киева. Рассмотрены архитектурно-художественные качества дома Кристера как объекта культурного наследия и его значение для истории Киева. In the article on the basis of bibliographic and archival sources tracked the history of origin and
functioning of the house of the known gardeners Kristers that was situated in historical locality of
Priorka in the north part of Kyiv. Architectonically-artistic qualities of as an object of cultural heritage
and its importance for the history of Kyiv is considered.