Фортифікації Києва ІX – першої половини XIІІ ст. (за матеріалами археологічних досліджень) - Овчинников, Ю.Е. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Стаття присвячена вивченню та локалізації фортифікаційних споруд Києва ІХ – першої половини ХІІІ ст. за матеріалами археологічних досліджень. Статья посвящена изучению и локализации фортификационных сооружений Киева
IX – первой половины XIII в. по материалам археологических исследований. The article is devoted to study the localization and fortifi cations Kiev IX –the fi rst half of
XIII centuries for archaeological research.