Педагогічний музей Луганського інституту народної освіти (1925–1930 роки) - Принь, М.О. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Стаття присвячена дослідженню історії створення та діяльності педагогічного музею при Луганському інституті народної
освіти. У ній висвітлено передумови створення, охарактеризовано основні заходи та напрями практичної діяльності музею.
Акцентовано увагу на діяльності завідувача педагогічним музеєм Ф.А. Бєльського. Статья посвящена исследованию истории создания и деятельности педагогического музея при Луганском институте народного образования. В ней отражены предпосылки создания, охарактеризованы основные мероприятия и направления практической деятельности музея. Внимание акцентировано на деятельности заведующего педагогическим музеем Ф.А. Бельского. The article is devoted to the research of creation history and activity of the pedagogical museum
at the Lugansk folk education institute. Pre-conditions of creation are refl ected in it, basic
measures and directions of museum’s practical activity are described . Attention is accented on
the activity of the pedagogical museum’s manager the of F.A.Belsky.