Гобелен «Зустріч Давида» з колекції Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків: стан збереження, консервація та експонування - Ярема-Винар, О.С. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Опис одного з найбільших за розміром гобеленів із колекції Національного музею мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків. Розглядається стан збереження, розробляються рекомендації щодо фондового зберігання та можливого експонування. Гобелен представлен как часть коллекции из 11 единиц хранения. Дается описание сюжета,
приводятся многочисленные аналоги из группы тематических гобеленов, хранящихся в музеях
мира. Описывается состояние памятника, хранящегося в фондах музея. Приводятся возможные
пути реставрации гобелена, рассматриваются особенности его возможного экспонирования. A description and condition report of one of the tapestries from the collection of the National
Bohdan and Varvara Khanenkos Art Museum. This fragile and beautiful panel
is in storage since it came to the collection. Recommendations about its preservation and two
different methods of treatment are proposed in order to prepare this tapestry for display.