Високопічська домна – історична пам’ятка металургії Житомирського полісся - Нонік, Л.Ю.; Фоміненко, Л.Р. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Досліджено основні етапи розвитку металургії на Житомирському Поліссі. Показано важливу роль у процесі становлення металургії України Високопічського чавуноплавильного заводу, залишки доменної печі якого є історичною пам’яткою, що збереглася до наших днів. Исследованы основные этапы развития металлургии на Житомирском Полесье. Показана важная роль в процессе становления металлургии Украины Високопечьского чугуноплавильного завода, остатки доменной печи которого являются исторической достопримечательностью, сохранившейся до наших дней. The basic stages of the development of metallurgy in Zhytomyr Polissya are investigated. An important role of Vysoka Pich iron-smelting plant in the making of metallurgy of Ukraine, the blast furnace remains of which are of historical value and were saved to our days is shown.