Дерев’яні церкви Українських Карпат – до світової спадщини - Прибєга, Л.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті висвітлені історико-мистецькі особливості й значимість пам’яток українського дерев’яного храмобудування, включених у попередній Список світової спадщини UNESCO транскордонної номінації «Дерев’яні церкви Карпатського регіону України і Польщі». В статье освещены историко-художественные особенности и значимость памятников украинского деревянного храмостроительства, включенных у предварительный Список мирового наследия UNESCO трансграничной номинации «Деревянные церкви Карпатского региона Украины и Польши». The article highlights the historical and artistic features and signifi cance of the monuments of the Ukrainian wooden church building included in the World Heritage Tentative List UNESCO transboarder category «Wooden Churches of the Carpathian region of Ukraine and Poland».