До питання історії Онуфріївської вежі Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника - Римар, А.П.; Загрива, Н.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті на прикладі пам’ятки архітектури національного значення Онуфріївської вежі,
яка була частково видозмінена й довго використовувалася з метою, яка не відповідає вимогам
збереження історико-культурної спадщини, на підставі оброблених джерел, зроблено спробу
сформулювати і проаналізувати основні періоди й установити хронологічні межі, в межах яких
відбувалися зміни об’єкта. Наводяться дані про виконання ремонтно-реставраційних робіт. В статье на примере памятника архитектуры национального значения Онуфриевской башни, которая была частично видоизменена и долго использовалась в целях, не соответствующих требованиям сохранения историко-культурного наследия, на основании обработанных источников, сделано попытку сформулировать и проанализировать основные периоды и установить
хронологические границы, в рамках которых происходили изменения объекта. Приводятся
данные про выполнение ремонтно-реставрационных работ. The article on the example of the monument of national importance – St. Onufriy Tower, which
has been partially modifi ed and has long been used in order to not meet the requirements of preservation
of historical and cultural heritage, on the basis of processed sources, attempt to formulate and analyze
the main periods and set the chronological boundaries, within which there were changes to the
object. The data about the performance of repair and restoration work.