Писемна пам’ятка староукраїнського періоду - Штанденко, У.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Здійснено аналіз рукописної пам’ятки ділового письменства другої половини XVII – початку XVIII ст. «Актів Полтавського полкового суду 1668–1740 рр.». Розглянуто палеографічний опис пам’ятки, особливості структури актових документів, описано специфіку староукраїнського тексту та вказано на актуальність дослідження живомовних елементів у ній. Осуществлен анализ рукописного памятника делового текста второй пол. XVII – нач. XVIII в. «Акты Полтавского полкового суда 1668–1740 гг.». Рассмотрено палеографическое описание памятника, особенности структуры официальных документов, описано староукраинский текст и указано на актуальность исследования живых элементов в нем. The analysis of manuscript memorials business writing the second half 16th – the beginning 18th century «Acts (protocols) Poltava regimental court 1668–1740 pf». The features of the structure of public documents, the text describes the specifi cs of Old Ukrainian monuments and listed on the relevance of research dialect elements in it.