Іконописні лавки та майстерні у Чернігові наприкінці XIX – на початку XX ст. - Миколайко, Т.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
У статті розкривається питання про розвиток іконопису в Чернігові на прикладі приватних іконописних майстерень та іконних лавок, які працювали в місті наприкінці XIX – на початку XX ст. Також окреслюються проблеми, які існували в іконописному живописі вказаного часу. В статье раскрывается вопрос о развитии иконописи в Чернигове на примере частных иконописных мастерских и иконных магазинов, которые работали в городе в кон. XIX – нач. XX вв. Также характеризуються проблемы и примеры их решения, которые существовали в иконной живописи того времени. The article describes the questions about of iconography in Chernihiv on the example of private iconography workshops and iconographical stores, which have worked in town in the late 19th – early 20th centuries, and problems that have existed in iconography.