Доля могили І.Д. Сірка - Жуковський, М.П. (Праці Центру пам’яткознавства, 2012)
Досліджується біографія видатного українського військово-політичного діяча, кошового отамана Запорозької Січі Івана Сірка та доля його поховання. Фіксується сучасний стан могили Івана Сірка як пам’ятки культурної спадщини, перспективи її збереження та використання. Исследуется биография выдающегося украинского военно-политического деятеля, кошевого атамана Запорожской Сечи Ивана Сирка и судьба его захоронения. Фиксируется современное состояние могилы Ивана Сирка, как памятника культурного наследия, перспективы ее сохранения и использования. There is studying the biography of prominent Ukrainian political and military fi gure, Zaporozhian Cossack Ataman Ivan Sirko and the fate of his burial. The current state of grave Ivan Sirko as a monument of Cultural Heritage, the prospects for its conservation and utilization fi xed.