Модель економічного оцінювання техногенних збитків в національному господарстві за факторами впливу, сприйняття й оцінювання - Кузьмін, О.Є.; Бублик, М.І.; Рибицька, О.М. (Економічні інновації, 2014)
У статті досліджено техногенні збитки в національному господарстві за типами факторів їх формування: впливу, сприйняття та оцінювання. Побудовано систему показників їх економічного оцінювання для кожного виду факторів. Запропоновано модель економічного оцінювання та прогнозування рівнів техногенних збитків на основі можливостей нечіткої експертної системи. This article explores the man-made damage to the national economy by the types of factors of their formation: influence, perception and evaluation. The system of indicators of economic evaluation for each factor has been constructed. The model of economic evaluation and prediction of levels of man-made damages based on fuzzy expert system capabilities has been proposed.