Синтез нейронних систем на квантрон-автоматах - Кожем’яко, В.П.; Волонтир, Л.О.; Думенко, В.П.; Штельмах, О.О. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
У статті досліджується проблематика стиснення інформації та побудови квантрон-автоматів з використанням поняття енергетичного нуля. Наведені результати розробки моделі оптимізації KVP-перетворення за параметром стиснення інформації. На основі патентночистого способу паралельної обробки інформації і теорії КВ-автоматів запропонована нова модель нейроквантрону для систем штучного інтелекту. В статье исследуется проблематика сжатия информации и построение квантрон-автоматов с использованием понятия энергетического нуля. Приведены результаты разработки модели оптимизации KVP-преобразования по параметру сжатия информации. На основе запатентированного способа параллельной обработки информации и теории КВ-автоматов предложена новая модель нейроквантрона.