Экспресс-анализ при моделировании напряженно-деформированного состояния элементов штамповой оснастки - Дёмина, Н.А. (Проблемы машиностроения, 2015)
Для численного моделирования напряженно-деформированного состояния элементов штамповой оснастки предложен подход, основанный на применении экспресс-моделей. С применением этих моделей проведено исследование ряда элементов штамповой оснастки. Запропоновано для оперативного моделювання напружено-деформованого стану елементів штампового оснащення застосувати експрес-моделі. Вони дають змогу із достатньою точністю визначати задовільні для практики якісні та кількісні залежності характеристик напружено-деформованого стану елементів розділових штампів від конструктивно-технологічних параметрів. На прикладі вирубної матриці штампа досліджено зміну технологічного зазору залежно від її висоти та товщини. Proposed is approach, which is based on application of express-models for numerical simulation of stress-strain state of stamp rigging elements. Using these models, a study was conducted many of stamp rigging elements.