Низкоэнергетическое поведение функции распределения частиц вторичной плазмы в магнитосферах пульсаров - Конторович, В.М.; Фланчик, А.Б. (Вопросы атомной науки и техники, 2006)
Рассматривается аналитическое описание формы низкоэнергетического завала функций распределения электронов и позитронов, рождаемых в магнитосфере пульсара, которое хорошо согласуется с известными результатами численного моделирования каскада. Показано, что положение максимума распределения, как функция параметров пульсаров, может быть найдено теоретически из анализа процессов излучения кривизны и рождения пар фотонами излучения кривизны и синхрофотонами. У роботі розглянутий аналітичний опис форми низькоенергетичного завалу функцій розподілу
електронів і позитронів, що народились у магнітосфері пульсару, котрий добре узгоджується з відомими
результатами чисельного моделювання каскаду. Показано, що положення максимуму розподілу як функція
параметрів пульсарів може бути знайдено теоретично з аналізу процесів виникнення кривизни та
народження пар фотонами випромінювання кривизни та синхрофотонами. This paper deals with an analytical description of the form of low-energy cut-off of the electron and positron distribution
functions which is in a good agreement with the known results of the numerical cascade simulation. We
have shown that the maximum position of the distribution function as the function of the pulsar parameters can be
found theoretically from an analysis of the curvature radiation and the pair production by curvature photons and synchrophotons.