Методи форсайту у економіко-екологічному прогнозуванні морської діяльності - Степанова, К.В. (Економічні інновації, 2014)
В статті розглядаються можливості застосування методів форсайту як самостійної парадигми наукової прогностики для рішення завдань економіко-екологічного прогнозування морської діяльності. Розглядаються компоненти, завдання та функції форсайту. The article addresses the possibility of using of Forsight methods as an scientific prognostic paradigm for economic-ecological forecasting of maritime activities. Components, tasks and functions of Foresight were examined.