Сертифікація як механізм «зеленої» економіки щодо захисту земель від забруднення - Тютюнник, Г.О. (Економічні інновації, 2014)
Проаналізовано на основі статистичних даних сучасний стан земельних ресурсів в Україні. Виділено основні проблеми якісної складової характеристики земельного фонду країни та запропоновано шляхи її покращення. Розглянуто підходи удосконалення охорони земель від несприятливих процесів. Розкрито концепцію сертифікації земель, відображено необхідність її впровадження для покращення екологічного стану земель. The current state of land resources in Ukraine based on statistical data are analyzed. Basic problems of quality component features of the country's land and the ways to improve it are highlighted. Approaches of land improvement from adverse processes are considered. The concept of certification of land reflects is revealed, the need to improve the implementation of the ecological state lands is reflected.