Dielectric wakefield researches - Kiselev, V.A.; Linnik, A.F.; Marshall, T.C.; Onishchenko, N.I.; Uskov, V.V. (Вопросы атомной науки и техники, 2006)
Excitation of wakefields in cylindrical dielectric waveguide/resonator by a sequence of relativistic electron
bunches was investigated using an electron linac «Almaz-2» (4.5 МeV, 6·10³
bunches of duration 60 ps and charge
0.32 nC each). Energy spectrum of electrons, radial topography and longitudinal distribution of wakefield, and total
energy of excited wakefield were measured by means of magnetic analyzer, high frequency probe, and a sensitive
calorimeter. Исследовано возбуждение кильватерных полей в цилиндрическом диэлектрическом волноводе/резонаторе последовательностью релятивистских электронных сгустков на линейном электронном ускорителе «Алмаз-2» (4.5 МэВ, 6•10³ сгустков длительностью 60 пс и зарядом 0.32 нКл каждый). Измерены энергетические спектры электронов, радиальная топография и продольное распределение кильватерного поля и его энергия с помощью магнитного анализатора, ВЧ-зондов и чувствительного калориметра. Досліджено збудження кільватерних полів у циліндричному діелектричному хвилеводі/резонаторі
регулярною послідовністю релятивістських електронних згустків на лінійному електронному прискорювачі
«Алмаз-2» (4.5 МеВ, 6·10³
згустків тривалістю 60 пс і зарядом 0.32 нКл кожний). Виміряні енергетичні
спектри електронів, радіальна топографія та поздовжній розподіл кільватерного поля та його енергія за
допомогою магнітного аналізатора, ВЧ-зондів і чутливого калориметра.