Концептуальні основи державного регулювання викидів парникових газів - Хумаров, О.А. (Економічні інновації, 2014)
Визначено концептуальні засади державного регулювання викидів парникових газів на основі ринкових механізмів торгівлі правами на квоти вуглецевих одиниць в Україні з урахуванням міжнародних тенденцій. Обґрунтовано функції внутрішнього вуглецевого ринку та необхідність державного регулювання процесів торгівлі квотами. Надано схему державного регулювання викидів парникових газів на основі ринкових механізмів, що забезпечуються нормативно-правовим полем, законодавчим функціонуванням інфраструктурних інститутів та державним адміністративним регулюванням квот на викиди вуглецю. Conceptual bases of state regulation of greenhouse gas emissions based on market mechanisms for trading rights of the carbon quota credits in Ukraine are considered with taking into account international trends. Proved the functions of internal market and needs for state regulation of trading. Provided scheme of state regulation of greenhouse gas emissions based on market mechanisms. Market mechanisms provide by regulatory field, legislative functioning infrastructure institutions and public administrative regulation of carbon credits.