Архієпископ Інокентій (Борисов) – організатор відновлення православних святинь Криму - Каліновський, В.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
Розглянуто внесок архієпископа Херсонського і Таврійського Інокентія (Борисова) у справу відновлення в Криму православних монастирів на місці раніше існуючих обителей. Цей проект ієрарха отримав назву «Російський Афон». Рассмотрен вклад архиепископа Херсонского и Таврического Иннокентия (Борисова) в дело восстановления в Крыму православных монастырей на месте ранее существовавших обителей. Данный проект иерарха получил название «Русский Афон». The article is devoted to the contribution of the Archbishop of Kherson and Taurida Innocent (Borisov) to the restoration of Orthodox monasteries in the Crimea on the place of pre-existing monasteries. This project by hierarch was called «Russian Athos».