Влияние термообработки на поведение разбавленных твердых растворов Nb-O в области микродеформаций - Иванцов, В.И. (Вопросы атомной науки и техники, 2006)
Проведены исследования влияния упорядочения примеси кислорода на зарождение и развитие микропластической деформации (остаточные деформации ε = 2⋅10⁻⁷ …10⁻⁴) в НВЧ ниобии. Определены величины параметров микропластической деформации ниобия в зависимости от температуры предварительной обработки. Проведено обсуждение механизма влияния примеси кислорода на стадийный характер микротечения и деформационного упрочнения ниобия. Проведені дослідження впливу упорядкування домішок кисня на зародження і розвиток мікропластичної деформації (залишкові деформації ε = 2⋅10⁻⁷ …10⁻⁴) в НВЧ ніобії. Визначені величини параметрів мікропластичної деформації ніобія в залежності від температури попередньої обробки. Обговорені механізми впливу домішок кисня на стадійний характер мікротечії і деформаційного зміцнення ніобія. Were seen out the researches of oxygen admixture regulating influence on origin and development of microplastic deformation (residual deformations ε = 2⋅10⁻⁷…10⁻⁴) in high purity niobium. The microplastic deformation parameters of niobium in dependence on temperature of preliminary processing are definite. The oxygen admixture influence mechanism on stage nature of microflow and deformation hardening of niobium was discussed.