Ископаемые Chlorophyta верхнеюрских рифовых отложений Запада и Юга Украины - Аникеева Е.В. (Альгология, 2014)
Описаны ископаемые зеленые водоросли порядка Dasycladales (Сlypeineae и роды Acicularia d’Archiac, Salpingoporella Pia, Linoporella Steinmann, Macroporella Pia), а также организмы-микроинкрустаторы Thaumatoporella parvovesiculifera и Koskinobullina socialis, характерные для рифовых отложений верхней юры Запада и Юга Украины. Описані викопні зелені водорості порядку Dasycladales (Сlypeineae та роди Acicularia d’Archiac, Salpingoporella Pia, Linoporella Steinmann, Macroporella Pia), а також організми-мікроінкрустатори Thaumatoporella parvovesiculifera і Koskinobullina socialis, характерні для рифових відкладів верхньої юри Заходу та Півдня України. The fossil green Dasyclad algae (Сlypeineae and genuses Acicularia d’Archiac, Salpingoporella Pia, Linoporella Steinmann, Macroporella Pia)and microencrusters Thaumatoporella parvovesiculifera and Koskinobullina socialis from Upper Jurassic reef deposits in South and West of Ukraine are described.