Репродуктивные показатели Fumana procumbens (Dunal) Gren. & Godr. в изолированной популяции на юго-востоке Украины - Назаренко, А.С. (Промышленная ботаника, 2014)
Цель работы – изучить репродуктивные показатели F. procumbens, в частности, особенности дисперсии семян, семенную продуктивность и качество семян в дизъюнктивной пограничноареальной популяции на юго-востоке Украины. Рослини F. procumbens в ізольованій пограничноареальній популяції на Донецькому кряжі характеризуються високою насіннєвою продуктивністю та утворюють насіння високої якості, яке має виражений екзогенний спокій (твердонасінність). Це може забезпечити регулярне насіннєве поновлення популяції за наявності сприятливих еколого-ценотичних умов. The plants of F. procumbens in isolated peripheral population in the South East Ukraine are characterized by a high seed production and form seeds of a high quality with expressed physical dormancy (hardseededness). This can provide regular population regeneration from seed under favorable ecological and coenotic conditions.