Распознавание ключевых слов в потоке речи при помощи фонетического стенографа - Пилипенко, В.В. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
В статье рассматривается использование фонетического стенографа для распознавания ключевых слов в
потоке речи. Для моделирования фонем используются скрытые Марковские модели. Ключевое слово
задается последовательностью фонем в виде транскрипции слова. Приведены результаты поиска
ключевых слов в потоке речи большого количества дикторов. Предложенный подход может использоваться
для поиска речевой информации в огромных массивах данных. У статті розглядається фонетичний стенограф для пошуку ключових слів у потоці зв’язного мовлення.
Приховані Марківські моделі використовуються для моделювання фонем. Ключове слово задається за
допомогою фонетичної транскрипції. Доводяться результати експериментів пошуку ключових слів у
потоці мовлення від великої кількості дикторів. Запропонований підхід може використовуватися для
пошуку мовної інформації у величезних масивах даних. This paper presents the phoneme recognizer for keyword spotting. Hidden Markov Model is used for modeling the
phonemes. The keyword is described by phoneme transcription. Proposed method was examined at large speech
corpus with various speakers. It is suggested to use such approach for speech information retrieval.