Экологическое разнообразие растительного покрова техноземов участка рекультивации Никопольского марганцево-рудного бассейна - Андрусевич, Е.В.; Штирц, Ю.А. (Промышленная ботаника, 2014)
Цель работы – оценка экологического разнообразия растительного покрова техноземов участка рекультивации Никопольского марганцево-рудного бассейна. Використання рослинності для індикації дозволяє досить точно оцінити якісні зміни, які відбуваються в літоземах у процесі їхнього біологічного освоєння. Наведено екоморфічну характеристику рослинного покриву техноземів Нікопольського марганцево-рудного басейну. Ця характеристика дозволяє дати інтегральну оцінку екологічним режимам, що існують у даному біогеоценозі. The qualitative changes that occur in technogenic soil in their biological development may be assessed accurately by phytoindication approaches. Ecomorphological characteristic of vegetation at technogenic soil in the Nikopol manganese ore basin have been presented. This characterization of species richness can give an integrated estimation of the existing ecological regimes of the biogeocenosis.