Фенологические исследования видов рода Rebutia K. Schum. в условиях защищенного грунта Донецкого ботанического сада НАН Украины - Чичканова, Е.С. (Промышленная ботаника, 2014)
Цель статьи – выявить виды рода Rebutia с широкой нормой реакции в условиях выращивания. Проведена фенологічна характеристика з доповненням деяких морфологічних особливостей 15 видів роду Rebutia в умовах закритого ґрунту ДБС НАН України. Встановлений кореляційний зв’язок між показниками діаметра пагонів, їх щорічним прирістом та початком фаз вегетації, бутонізації, цвітіння, повторної бутонізації. Виявлені види роду Rebutia з широкою нормою реакції у нових умовах закритого ґрунту ДБС НАН України. The phenological traits of 15 Rebutia species in the glasshouses of the Donetsk Botanical Garden of the NAS of Ukraine is given. The study has shown a correlation between shoot diameter indices and annual increment, the beginning of vegetation, budding, flowering, a re-budding. Some Rebutia species with a wide reaction standard to environmental factors in the glasshouses of the Donetsk Botanical Garden of the NAS of Ukraine were found.