Результаты мониторинга весенней миграции птиц древесно-кустарникового комплекса на полуострове Тарханкут (Западный Крым) в 2008-2009 И 2011 гг. - Дядичева, Е.А.; Максалон, Л. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2012)
У статті наведена загальна характеристика видового різноманіття птахів деревно-чагарникового комплексу в період весняної міграції на узбережжі Західного Криму (півострів Тарханкут, Чорноморський р-н, околиці с.Оленівка, 45°25’N 32°32’E), розглянута фенологія і динаміка міграцій з урахуванням погодних особливостей сезонів проведення основних досліджень (2008-2009 та 2011 рр.). Отримано нові дані щодо деяких рідкісних видів України та Степового Криму, уточнені географічні зв’язки Кропив’янкових птахів (Sylviidae), які мігрують через узбережжя Західного Криму. The paper presents general characteristics of bird species diversity in the tree-shrub complex during a period of spring migration at the Western Crimea coast (Tarkhankut Peninsula, Chornomorske District, Olenivka Village 45°25’N 32°32’E), considers phenology and dynamics of migrations taking into account weather conditions in the study seasons (April-May 2008-2009 and 2011). New data on some rare bird species of Ukraine and Steppe Crimea are presented, and geographical links of Sylviidae, migrating across the coast of Western Crimea, are revised.