Значение лиманов и лагун Азово-Черноморского региона для реализации миграционной стратегии тундровых куликов - Кирикова, Т.А. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2012)
Дослідження проведені на 13 видах тундрових куликів у місцях їхніх міграційних зупинок - лиманах Азовського (Молочний лиман) і Чорного морів (Тузлівська група лиманів і Тилігульський лиман), а також у лагунах Сиваша (Східний і Центральний Сиваші). Мета дослідження встановити значення лиманів і лагун регіону для реалізації міграційної стратегії тундрових куликів в Азово-Чорноморському регіоні. The studies were carried out for 13 species of tundra waders on their stopovers – limans of the Sea of Azov (Molochnyi Liman), limans of the Black Sea (Tuzlovska group of limans and Tilihulskyi Liman), and in Syvash lagoons (Eastern and Central Syvash). The aim of the research was to determine the importance of limans and lagoons of the region for the realization of migratory strategy of tundra waders in the Azov-Black Sea Region.