Особенности пространственно-временного распределения грачей (Corvus frugilegus), связанных с территорией Украины - Полуда, А.М.; Цуканова, С.В. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2012)
На основі літературних матеріалів та власних спостережень за міграційними переміщеннями граків у різних регіонах України, які проводяться з середини 70-х років ХХ століття, представлена картина сезонних міграцій птахів цього виду. Зокрема, наводиться інформація про терміни весняної та осінньої міграцій граків, напрямки їх переміщень, кількісні характеристики міграції. A pattern of seasonal migrations of the Rook is presented basing on literary sources and own observations of migratory movements of the species in different regions of Ukraine conducted since the 1970s. In particular, there is given information about timing of spring and autumn migration of rooks, directions of their movements, quantitative characteristics of migration.