Трясогузка желтолобая (Motacilla lutea Gm.) – новый вид для орнитофауны Украины - Яковлев, М.В.; Корзюков, А.И.; Радьков, Д.В. (Бранта: Cборник научных трудов Азово-Черноморской орнитологической станции, 2012)
Одеський національний університет ім. І.І. Мечникова з 2003 р. проводить комплексні дослідження на острові Зміїний (Чорне море) з вивчення його фауни та флори. При обробці фотографічного матеріалу, зробленого під час експедицій у квітні 2007 року, був виявлений новий для території України вид – плиска жовтолоба Motacilla lutea (S. G Gmelin, 1774). Since 2003, Odesa I.I. Mechnikov National University has carried out integrated researches on Zmiinyi Island (the Black Sea) to study the island fauna and flora. When processing the photographic material, taken during the expeditions in April 2007, it was noted the Yellow-headed Wagtail (Motacilla lutea (S. G Gmelin, 1774)) – a new species for the territory of Ukraine.