О применении интеллектуального анализа данных для защиты информации корпоративных систем - Маслова, Н.А. (Інститут проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, 2009)
В статье предлагается методика построения адаптивной саморазвивающейся системы защиты информации
для корпоративных систем. При построении системы использованы методы и базовые подходы интеллектуального
анализа данных. Система предназначена для решения единой задачи защиты компьютерных сетей, баз
данных и систем автоматической обработки информации. Приведены элементы использования методологии
интеллектуального анализа данных в системе водоснабжающей отрасли. У статті пропонується методика побудови адаптивної системи захисту для корпоративних систем, що має
змогу розвиватися самостійно. При побудові системи використано методи і базові прийоми інтелектуального
аналізу даних. Система призначена для рішення єдиної задачі захисту комп’ютерних мереж, баз даних і
систем автоматичної обробки інформації. Наведено елементи використання методології інтелектуального
аналізу даних у системі водопостачальної галузі. The method of construction of adaptive systems of security for the corporate systems is offered in the article. For
construction of the system are used methods and base approaches of intellectual data mining. System is intended for
the decision of single task of defence of computers networks; databases and systems of automatic processing of
information. The elements of the use of methodology of intellectual data mining in the system of water-supply
industry are offered.