Іконописні лавки та майстерні у Чернігові наприкінці XIX – на початку XX ст. - Миколайко, Т.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У статті розкривається питання про розвиток іконопису в Чернігові на прикладі приватних іконописних майстерень й іконних лавок, які працювали в місті наприкінці XIX – на початку XX ст., та проблеми, які існували в іконописному живописі. В статье раскрывается вопрос о развитии иконописи в Чернигове на примере частных
иконописных мастерских и иконных магазинов, которые работали в городе в конце XIX
–начале XX вв., проблемы, которые существовали в иконной живописи того времени, и их решение. The article describes the questions about of iconography in Chernihiv on the example of private
iconography workshops and iconographical stores, which have worked in town in the late
19th – early 20th centuries, and problems that have existed in iconography.