Кубки городоцько-здовбицької культури - Охріменко, Г.В.; Скляренко, Н.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
Статтю присвячено аналізу керамічних кубків городоцько-здовбицької культури. Вони мають циліндричну форму, невеликі розміри, переважно орнаментовані потрійними або подвійними пасками з відтисків шнура, з ручками або виступами для тримання. Ареал поширення кубків охоплює територію від басейну Західного Бугу до р. Горинь та р. Случ. Статья посвящена анализу керамических кубков городоцко-здовбицкой культуры. Они имеют цилиндрическую форму, небольшие размеры, преимущественно орнаментируемые тройными или двойными линиями из оттисков шнура, с ручками или выступами для держания. Ареал распространения кубков охватывает территорию от бассейна Западного Буга до р. Горынь и р. Случь. The article is sanctifi ed to the analysis of ceramic cups of gorodotsko-zdovbytska culture. They have a cylindrical form, small sizes, mainly ornamented by triple or double lines from the prints of cord, with pens or ledges for holding. The natural habitat of distribution of cups embraces territory from a pool Western Bug to Goryn and Sluch.