До питання історії створення комплексу «Астрономічна обсерваторія Київського університету св. Володимира» - Салата, С.А. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У даній статті стисло висвітлена передісторія створення та
будівництва Астрономічної обсерваторії Київського університету св. Володимира, яка нині є комплексним об’єктом культурної спадщини України. В статті підкреслена роль архітектора
В.І. Беретті у виборі місця розташування, розробки проекту та самого будівництва головної будівлі обсерваторії. В данной статье кратко освещена предыстория создания и строительства
Астрономическая обсерватория Киевского университета св. Владимира, которая в настоящее время является комплексным объектом культурного наследия Украины. В статье подчеркнута роль архитектора В.И. Беретти в выборе места размещения, разработке проекта и самого строительства главного здания обсерватории. This article briefl y describes the prehistory of creation and construction of the Astronomical
observatory of Kyiv St. Volodymyr University, that nowadays is a complex object of the cultural
heritage of Ukraine. The article emphasizes the role of the architect V.I. Beretti in the choice of
location, cultivation of project and construction of the main building of the observatory.