До історії охорони архітектурної спадщини м. Ізяслав (Хмельницька область) - Збруцький, О.М. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
У статті розглядається пам’яткоохоронна діяльність м. Ізяслав, розпочата в 20-х роках ХХ ст. Автор вводить до наукового
обігу низьку нових архівних документів, важливих для сучасної оцінки стану пам’яткоохоронних робіт у ньому. В статье рассматривается деятельность по охране памятников г. Изяслав, начатая в 20-е гг.
ХХ в. Автор вводит в научный оборот часть новых архивных документов, важных для современной оценки деятельности по охране памятников в нем. The article tack les the activities aimed at protecting monuments in the town of Izyaslav dating back
to 1920s. The author introduces a serious of new archive document which are of great importance for the
contemporary evaluation of the state of monument protecting activities in it.