Рунічний напис-графіті на «саркофазі Володимира Мономаха» з Софії Київської - Корнієнко, В.В. (Праці Центру пам’яткознавства, 2013)
Стаття присвячена публікації виявленого автором графіті на поверхні мармурового саркофага з колишньої південної внутрішньої галереї Софії Київської. Напис виконано молодшими рунами найвірогідніше в межах ІХ – середини ХІ ст. Статья посвящена публикации выявленного автором граффити на поверхности мраморного саркофага, находящегося в приделе свв. Антония и Феодосия (бывшая южная внутренняя галерея) Софии Киевской. Надпись выполнена младшими рунами вероятнее всего в пределах ІХ – середины ХІ ст. The article is a publication of the graffi ti discovered by author on surface of the sarcophagus from the former South inner gallery of the St. Sophia in Kyiv. The inscription was made with younger runes, most probability in the 9th – middle 11th centuries.